Новият правосъден министър Крум Зарков е знаково лице в БСП. Той бе основен

...
Новият правосъден министър Крум Зарков е знаково лице в БСП. Той бе основен
Коментари Харесай

Кой е новият правосъден министър Крум Зарков -

Новият правосъден министър Крум Зарков е знаково лице в Българска социалистическа партия. Той бе главен глас на партията в Народното събрание, но през последния мандат мина в очевидна съпротива на водача Корнелия Нинова. 

Благодарение на неговия глас в Народното събрание Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи не съумяха да върнат гласуването с хартиени бюлетини.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев заяви, че на следващия ден ще разпусне 47-ото Народно заседание и разгласи. Предсрочните

Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 година в София. Майка му Анна Заркова е е знаков престъпен публицист от в. Труд ". Тя бе залята със сярна киселина през 1998 година по отношение на работата си като публицист. Баща му доктор Костадин Зарков е завеждащ на Първа хирургия в Пета градска болница. Сестрата на Зарков е по-малка от него и се споделя Катерина.

Бъдещият правосъден министър приключва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо Ламартин " през 2001 година в София. През 2007 година се дипломира като магистър в Университета Париж 1 „ Пантеон - Сорбона " в компетентност „ Международно право и право на интернационалните организации ". В същата година получава тапия за приключен курс от Института по политически науки – Париж, Фрнация.

От 2007 година до 2010 година Крум Зарков се занимава с изследователска и научна активност в Центъра за проучване и науки в региона на интернационалното обществено право на Университета Париж 1 „ Пантеон - Сорбона ". През 2010 година постъпва на работа като контрольор – правист в Комисията за определяне на имущество, добито от незаконна активност.

В 41-ото и 42-ото Народно заседание работи като основен експертен помощник към Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. В интервала 2014 – 2016 година е експертен помощник към депутата от Европейския парламент Георги Пирински (Групата на социалистите и демократите).

Народен представител и член на правната комисия в 44-ото, 45-ото, 46-oто и 47-ото Народно заседание.

Крум Зарков е женен, брачната половинка му се споделя Ирина и е клиничен психолог. Двамата се срещат в Париж, където и Ирина приключва висшето си обучение. Семейството живее в София и има две деца - Костадин и Лена.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР